Kezdőlap Uncategorized Új arcok, régi felállás

Új arcok, régi felállás

1163
0

Paulovics Géza magabiztosan megőrizte polgármesteri székét, illetve a testület összetétele sem változott: 4 független és 4 Fidesz-KDNP-Mogyoródi Lokálpatrióta Civil Egyesület képviselőből áll majd. Tehát marad az 5-4 arány a függetlenek javára. A képviselők személyei azonban változtak.

A független „üzleti civil” körből két hölgy is bejutott: Kamarás Zsuzsanna, aki 2014-ben nem indult, 2010-ben pedig még meg sem közelítette a bejutási küszöböt. Trabalka Szilvia negyedik helyen jutott a testületbe, akit fiatalabb korában még Kapitány Attila „mentorált”. A volt alpolgármester népszerűsége ezzel szemben nagyot zuhant, és ki is maradt most legalább 5 évre a testületből. Esetleg, ha Paulovics Géza megsajnálja, felajánlhat számára egy külsős alpolgármesteri címet, hogy mégis legyen egy kis nyugdíj-kiegészítése a mogyoródiak pénzén. Meglátjuk majd, 84 évesen is lesz-e annyira fitt, hogy jelöltesse magát.

Az egyetlen régi arc a függetlenek részéről, aki bekerült a testületbe, Hutter József. A mogyoródiakat  lehitványozó Kurfis „Tökös” Lászlót a választók kiejtették a testületből, a Hosszú Dűlős földjeiről elhíresült Dr. Varga A Tamással együtt. Abban viszont reménykedhet, hogy az „üzleti” civilkör 5 képviselője az ő külső irányításával tovább egyengeti érdekeit.

A Fidesz-KDNP-Mogyoródi Lokálpatrióta Civil Egyesület képviselőjelöltjei közül ketten további felhatalmazást kaptak: Dr. Hézinger Lajos és Dr. Szabó István. Ketten viszont újak lesznek a testületben: Kurucz Péter, a Mogyoródi Fidesz elnöke 5 év kihagyás után ismét visszatér a helyi döntéshozatalba, míg Kurfis László (1964), aki eddig a Gazdasági és Településfejlesztési Bizottság (GTB) külsős tagjaként segítette a testület munkáját, mostantól a végső döntésekben is részt vesz.

A képviselő testület összetétele egál (4-4) és ismét a régi új polgármester lesz a mérleg nyelve. Nagy valószínűséggel a következő 5 évben a „civil üzleti” kör érdekei fognak érvényesülni, azonban a tagok összetételét tekintve kiélezettebb küzdelem várható.

Gratulálunk a polgármesternek és a képviselőknek! Kívánjuk, hogy esküjükhöz hűen képviseljék Mogyoródot!

Választási eredmény:

Polgármester

Paulovics Géza Független   63,27%

A képviselő-testület összetétele

Kamarás Zsuzsanna Független

Dr. Hézinger Lajos FIDESZ-KDNP-MOGYORÓDI LOKÁLPATRIÓTA

Dr. Szabó István FIDESZ-KDNP-MOGYORÓDI LOKÁLPATRIÓTA

Trabalka Szilvia Független

Kurfis László FIDESZ-KDNP-MOGYORÓDI LOKÁLPATRIÓTA

Hutter József Független

Babják Gábor Független

Kurucz Péter FIDESZ-KDNP-MOGYORÓDI LOKÁLPATRIÓTA