Kezdőlap Álláspont Tisztességtelen ajánlat

Tisztességtelen ajánlat

838
0

Arról már beszámoltunk, hogy Mogyoród Önkormányzata évi ~4 millió forintot fizet a Paulovics Géza felesége tulajdonában álló Nebuló Papíráruház Kft-nek azért, hogy a lebontott művelődési ház berendezéseit és kellékeit tárolja. Cikkünk megjelenését követően, és a választás előtt érdekes módon, már meg tudják oldani a tárolást évi ~600 ezer forintból is.

A művelődési házat a bontási munkálatok megkezdése érdekében mielőbb ki kellett költöztetni, arra azonban nem volt lehetőség, hogy a művelődési ház minden berendezése és kelléke is a jelenlegi pince épületben kerüljön elhelyezésre, ezért más raktározási megoldást kellett keresni.

Erre kötött Mogyoród Nagyközség Önkormányzata 2018-ban szerződést Paulovics Géza feleségének cégével, a Nebuló Kft-vel, és havi bruttó 335.280,-Ft bérleti díjat fizet minden hónapban Mogyoród Paulovicsnének.

A 2019.08.15-én tartott rendkívüli testületi ülésen kiderült, hogy egy 28m2-es konténer is elég az eszközök raktározására, amelynek havi bruttó bérleti díja 54.900,-Ft.

243/2019-es előterjesztésből részlet:

„…a Hangulat utcai raktárban lévő tárgyak selejtezése megtörtént, így a megmaradt bútorok, könyvek mennyiségének ismeretében a bérelni kívánt raktárterület 50 négyzetméterre csökkent.

Az ajánlatkérői eljárás lefolytatásra került. A legalacsonyabb összegű raktárbérlési lehetőséget a TITAN Containers A/S-nél (…) kínálták, bruttó 1.961,-Ft/m2/hó áron. (…)

A cég, egy azonnal költözhető konténert tud a rendelkezésünkre bocsájtani, ami 28 négyzetméter, melynek ára így mindösszesen bruttó 54.900,-Ft/hó. A helyszíni bejárás alkalmával úgy állapítottuk meg, hogy a konténer maximális megtöltésével elegendő lehet a 28m2 helyiség.”

Ez a helyzet érdekes kérdéseket vet fel:

  • Miért nem sikerült már 2018-ban ezzel a céggel szerződni, hiszen a TITAN Containers 1987 óta működik?
  • Ha a 335.280,-Ft-os bérleti díjból indulunk ki, amit eddig Paulovicsnének fizetett Mogyoród, akkor 170m2-nyi raktárt tudtak volna ebből az összegből bérelni (figyelembe véve az 1.961,-Ft/m2/hó díjat). Ez a jelenlegi szükséglet 6 szorosa! Továbbá, ha 50m2-nyi bútort el lehet helyezni 28m2-re egymásra pakolva, akkor 170m2-be cirka 300 m2-nyi bútor férhetett volna el, amennyire sosem volt szükség.
  • Ilyen lehetőség mellett miért bérelt az önkormányzat több mint 300 ezerért havonta területet? Érthetetlen.
  • Miért csak most (látszat)selejtezett az önkormányzat?

Elvárható lett volna, sőt, Paulovics szavaival élve, kutya kötelessége lett volna a témát alaposan, a jó gazda gondosságával végig járni. (Esetleg szándékosan nem tette ezt?)

A településvezetés első lépése kellett volna legyen a selejtezés, hiszen így nem kellett volna egy éven keresztül pénzt kidobni kacatok tárolásáért. Így viszont 1 éven át raktuk Paulovicsné zsebébe a pénzt a semmiért.

Nyilvánvalónak látszik, hogy most, korábbi cikkünk nyomán kiderült a turpisság, és ezért egy „selejtezésre” hivatkozva hirtelen az eddig kifizetett összeg töredékéből is megoldható a tárolás. Ezt nagyon finoman szólva is nehezen védhetőnek véljük.

Ezzel közel 3,5 millió forint feleslegesen, a mogyoródiak kárára vándorolt a Paulovics család kasszájába.

Az is biztos, ha nem fedjük fel a valóságot, akkor továbbra is vígan szedi Paulovics a 335 ezres bérleti díjat felesége zsebébe, Mogyoród pénztárából. A Krónikában pedig majd Paulovics Géza nyilatkozatában elolvashatjuk, milyen nagy szüksége volt erre a falunak…

Ismét bebizonyította, hogy nem a mogyoródiak, hanem a saját érdekei vezérlik.