Kezdőlap Álláspont SZEMÉTLERAKÓT TERVEZ PAULOVICS?

SZEMÉTLERAKÓT TERVEZ PAULOVICS?

1457
0

Kiszivárgott információk szerint Paulovics Géza ez év tavaszán lázas egyeztetésbe kezdett a Mogyoród és Csömör határán lévő szemétlerakó bővítésével kapcsolatban. A tervezett bővítésről egy felülnézeti rajzot itt láthatnak, amelyre skiccként illesztették fel a bővítési irányt.

Egy volt önkormányzati dolgozó, aki nem kívánta felfedni kilétét, a szerkesztőség számára elküldött emailben tájékoztatott minket a tervezett „fejlesztésről”. Írásában arra hivatkozik, hogy több esetben hallotta, illetve olvasta is az ezzel kapcsolatos anyagot.

Egyértelműen érezhető, hogy a beruházások lelassultak, néhol leálltak, amelyekről néhány botrányos részlet is előkerült. Arról viszont, hogy ilyen módon szeretne többletforrásokhoz jutni a polgármester, eddig nem volt szó. Nem meglepő, hogy a választásokhoz közeledve titkolja a nyilvánvalóan nem népszerű tervet. Az ügyben megkerestük a Ker-Hu kft.-t, aki az üzemeltetője ennek a létesítménynek, de ezidáig nem válaszoltak kérdéseinkre.

A kinagyított műholdas felvétel egyikén látszik, hogy jelenleg is zajlik egy bővítési folyamat építése. Jól látható, hogy épp az alsó szigetelési réteg elhelyezése történik. Lehet, hogy ez korábbi felvétel, így az is megtörténhet, hogy ez időközben már átadásra került. Az ügy részletei nem ismertek, de nyilvánvaló, hogy hétpecsét alatt őrzik az elképzelést.

A szemétlerakó ideépítése nem kifejezetten előremutató ötlet, nagy gond lehet a gazdálkodásban, ha ilyenre vetemednek. A jelenleg lassan véget érő ciklusra egyébként is jellemző a titkolózás. A szükséges győzelmi jelentéseken túl, amelyek igazságtartalma erősen korlátozott, nem nagyon közlékeny a Paulovics féle kör.