Kezdőlap Álláspont Szakadás az üzleti körben

Szakadás az üzleti körben

1019
0

Az elmúlt időben egyre inkább érezhető az üzleti kör szétszakadása. Ugyan eddig is csak a szükség hívta életre ezt a szövetséget, most a választások előtt egyre inkább egymásra mutogatnak a felek rossz döntéseik miatt. Ráadásul még vannak olyan ügyek, amelyeket nem sikerült lezárniuk.

A Berektető szabálytalan belterületbe vonása olyan nagy port kavar a polgármester körül pont a választások előtt, hogy Paulovics Géza pozíciójának megtartása érdekében már a nyílt fenyegetésektől sem retten vissza:

Kapitány Attila nyílt testületi ülésen elmondta, a polgármester bíróságon akarja őt feljelenteni amennyiben nem szavaz vele együtt a Berektető ügyében. (Az erről készült írásunkat és a videó felvételt itt megtekinthetik: http://hir2146.hu/paulovics-megfenyegette-kapitanyt/ ) Arról nincsenek információink, hogy milyen ügyben kíván a polgármester feljelentést tenni az alpolgármesterrel szemben.

Varga A. Tamás képviselőnek is hadat üzent Paulovics Géza azzal a kijelentésével, hogy ha nem segíti őt a Berektető ügyében, akkor megakadályozza a Hosszúdűlőben lévő földterületek eladását, amelynek nagy része Varga A. Tamás tulajdona.

Jól érzékelhető, hogy Paulovics Géza lehet rövid távon eléri a célját, és sikerül kikecmeregnie a szabálytalan belterületbe vonásból, de már most szerzett magának két aktív ellenséget. Ezek után már az is lehetséges, hogy nem indulnak vele együtt a választásokon.

A maradék kettő:

Hutter József a 2010-es választásokig még nem szimpatizált a fennemlített üzleti körrel, majd a „pálfordulását” követően mégis bevették a csapatba, de azóta is nyíltan lenézik őt. Testületi felszólalásainál hangosan nevetnek rajta.

Kurfis László, becenevén „Tökös Laci” a 2016. január 03-i testületi ülésen azt mondta:

„Nagyot csalódtam a ­mogyo­ródiakban, nem gondoltam, hogy ilyen hitvány, semmire­kellő emberek.”

Lehet, hogy emiatt, lehet, hogy nem, de már annyira nem érdeklik a közügyek, hogy a most lezáru­ló ciklusban volt olyan év, amelyben a 12 rendes testületi üléseknek mindössze kicsivel több, mint a negyedén vett részt. Már az is elképzelhető, hogy az indulásra sem tudják rávenni?

Maga Paulovics Géza, pedig valójában egy szükséges rossz döntés volt az üzleti kör részéről, hiszen kellett egy polgármesterjelölt 2014-ben. Valószínűleg rémálmukban sem gondolták, hogy ilyen mértékben szabadul el a pórázról és 300 berektetői szavazatért ilyen helyzetbe hozza saját képviselőit.

A Hivatalt sem kímélik

A nagy zűrzavarban és kapkodásban az üzleti kör nem csak saját magán ütött rést. A polgármester saját aláírásával ellátott szabálytalan beadványának felelősségét a jegyző asszonyra kívánja áthárítani, aki még azon a napon, amikor tudomást szerzett a dologról levelet írt a polgármesternek, amelyben felhívja a figyelmet, hogy a beadott kérelmen nem szerepel hivatali iktatószám, illetve a hivatkozott határozat nem hatalmazza fel a polgármestert a belterületbe vonásra.

EBBŐL IS JÓL LÁTSZIK, HOGY PAULOVICS GÉZA A HATALOM MEGTARTÁSA ÉRDEKÉBEN BÁRMILYEN SZABÁLYT KÉPES ÁTHÁGNI, VALAMINT SAJÁT ÉRDEKEIT MINDENÁRON ÉRVÉNYRE JUTTATJA. AMENNYIBEN ÉRDEKE ÚGY DIKTÁLJA, ÁTGÁZOL BÁRKIN. EGY ÁLSÁGOS ÉS HAZUG RENDSZERT ÉPÍTETT MAGA KÖRÉ.

BKE