Kezdőlap Álláspont SEMMI SEM SZENT! (Paulovics iparterületet hozna létre lakóövezeten belül)

SEMMI SEM SZENT! (Paulovics iparterületet hozna létre lakóövezeten belül)

1438
0

Tamási Ibolya mogyoródi lakos azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy információi szerint Paulovics Géza és a volt Berei nyomda egykori tulajdonosa, B. Mátyás, a Bajcsy-Zsilinszky utca folytatásában iparterületet kíván létrehozni. Két évvel ezelőtt a lakók tüntetést szervezetek, ahol az indulatok majdnem tettlegességig fajultak.

Aki járt már Mogyoródnak ezen a részén, az tudja, hogy nem sokkal az utca mögött folyik a patak, amely régóta nincs jó állapotban. Elhanyagolt, nincs gazdája, pedig egy turista útvonal is megbújik a zöld növényzettel benőtt térségben.

A lakók attól félnek, hogy ha marad a jelenlegi vezetés, akkor képesek lesznek átminősíteni a területet, hiszen a polgármester eddig sem volt zavarban ezekkel kapcsolatban, a környezetvédelem pedig különösen nem érdekli.

Paulovics Géza ismét a haverjait hozná helyzetbe ezzel a lépéssel, figyelmen kívül hagyva a már ott élők akaratát. Sem a terület, sem a fotón jól látható utca nem alkalmas ipari-gazdasági célra. Nagyon komoly zajhatást eredményezne a lakóövezetre nézve, illetve a környéken épült régi házak még alap nélkül lettek felhúzva, tehát az iparterület kialakítása a több tonnás járművek állandó mozgása miatt veszélyeztetné az épületek épségét.

Paulovics Géza minősíthetetlen stílusa

Tamási Ibolya elmondta, az üggyel kapcsolatban a polgármester úrral is szeretett volna beszélni, de a bemutatkozáson túl nem jutott, mert ezt követően Paulovics Géza üvöltözni kezdett vele a telefonba, felháborító ordenáré stílusban.

Kijelentette: nem érdekli Ibolya problémája, nem fog vele foglalkozni, és úgyis minden úgy lesz, ahogy ő akarja.

Mielőtt Tamási Ibolya reagálni tudott volna a polgármester lecsapta a telefont.

2014-ben Paulovics Géza még teljesen máshogy fogalmazott. Az akkor még Kilátó nevű újságban úgy nyilatkozott: napi 24 órában lesz a falu polgármestere, és bárki személyesen is kérhet tőle segítséget…

Ellentmondásos információk

Tamási Ibolya ennek ellenére nem adta fel, Kapitány Attila alpolgármesterrel is megpróbált beszélni a nem kívánt iparterületről, nem jutottak előrébb, mert a közben erősen aggályos „udvarlási” szokásairól hírbe került alpolgármester sem tudta megígérni neki, hogy a területet nem hozzák „üzleti” helyzetbe. Kérdéseire nem kapott válaszokat.

A lakók aggódnak, hiszen azt sem tudják pontosan mit tervez/tervezett B. Mátyás ezzel a területtel, de nem adják fel, hiszen az életterüket veszítenék el a terület átminősítésével.

Mogyoródon nem ez lenne az első, hogy ipari létesítmények lakóövezeten belül kerülnek megépítésre, hiszen Kurfis László becenevén „tökös Laci” képviselő tüzép telepe is a HÉV állomásnál található, valamint Paulovics Géza raktára is a lakóházak között magaslik ki, konkrétan saját kertjében.

Paulovics Géza regnálása alatt, több aggályosnak nevezhető terület átminősítési folyamat zajlott le.