Kezdőlap Álláspont MENEKÜLNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI DOLGOZÓK

MENEKÜLNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI DOLGOZÓK

859
0

Egymás után hagyják ott a dolgozók az önkormányzatot. Jelenleg több betöltetlen pozícióra keresnek embert. A tömeges felmondás hátterében sokan Paulovics Géza minősíthetetlen és arrogáns vezetői stílusát sejtik, de az sem zárható ki, hogy a polgármester olyan ügyek intézését is elvárta beosztottaitól, amelyek intézésében nem kívántak részt venni, mert olyan elvárásokat fogalmaztak meg, mely különböző kérdéseket vethettek fel. A felmondások miatt a munka még nem állt le. A műszaki irodán a szinte alig van régi munkatárs. Elgondolkodtató, mert a beruházások és pályázatok intézésével kapcsolatos teendők ott folynak, vajon miért történik mindez?

Az önkormányzat munkájára rálátó forrásunk szerint a tömeges felmondás a Hivatal működését jelentősen megnehezíti, és kiszámíthatatlanná teszi, hogy ezt a hiányt hosszú távon hogyan oldja meg a jelenlegi vezetés? Kit tudja mi lesz ezután?

Hatalommánia

A sorozatos kilépéseknek a településen terjedő hírek szerint Paulovics Géza polgármester minősíthetetlen stílusa az oka, hiszen ahogy az már korábban is kiderült, a polgármester nem igazán válogatja meg szavait, ha beosztottjaival beszél. Jellemző rá, hogy inkább parancsokat osztogat, mintsem feladatokat oszt szét.

Ismerve továbbá Paulovics Géza és „üzleti körének” zűrös ügyleteit, az sem zárható ki, hogy egyes alkalmazottak olyan ügyek elintézésére is utasítást kaptak a polgármestertől, amelyek a törvényesség határát súrolják, és ehhez már nem akarták a nevüket adni.

Hivatali forrásunk szerint tavaly év végén a műszaki iroda ügyintézője is azért mondott fel, mert már nem tudta tovább elviselni Paulovics Géza arrogáns stílusát. A polgármester azonban alpári viselkedését nem csak alkalmazottjaival szemben engedte meg magának: korábban már megírtuk, hogy az új egészségház műszaki ellenőre is szintén ilyen okok miatt távozott. Megemlítjük, hogy egy fiatal, kezdő fogorvos doktornővel történő beszélgetése is kívánni valót hagyott maga után, erről is hallottunk.  A testületi és bizottsági felvételekből pedig jól látszik, még a nyílt üléseken sem tudja magát moderálni, és a képviselő-testülettel is lekezelően bánik.

Véleményünk szerint egy vezető példát mutat, és semmilyen körülmények között nem enged meg magának fennhéjázó hangnemet. Szokták mondani: a stílus maga az ember…