Kezdőlap Álláspont „Leszarom a focipályát!”

„Leszarom a focipályát!”

1482
0

Ezekkel a szavakkal illette Paulovics Géza polgármester az Ober János Sportcentrumot (OJS). A márciusi GTB és OKSB közös ülésén a sportpálya bérbeadásának napirendi pontjánál engedte meg magának ezt a kijelentést a polgármester. Úgy tűnik, Mogyoród vezetésének egy része mindent megtesz annak érdekében, hogy ne valósulhasson meg a Mogyoród Football Club (MFC) közel 300 millió forintos beruházása az Ober János Sportcentrumban. A kérdés az, hogy miért?

Az MFC még 2017. decemberében 100 millió forint támogatást kapott a Magyar Kormánytól sportfejlesztési programjának megvalósítására. Mindezen túl az MFC mintegy 170 millió forint TAO támogatást is összegyűjtött. A huzavona közel másfél éve tart. Legutóbb, idén márciusban az MFC azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy adják bérbe számukra a sportpályát, és akkor lehetősége nyílna a Clubnak a fejlesztési program megvalósítására. Azt gondolná az ember ez sima ügy, miért ne tenné meg ezt egy felelős vezetés, főleg annak fényében, hogy a Mogyoród Nonprofit Kft. vezetője már többször elmondta, hogy az Ober János Sportcentrum üzemeltetése veszteséges.

Dr. Szabó István már korábbi üléseken is jelezte, hogy az OJS üzemletetése régebbre visszanyúló probléma, ha a képviselők többsége nem támogatja az MFC kérelmét, akkor tekintsenek el ettől, és egy nyílt pályázat keretei között keressenek megoldást a focipálya üzemeltetésére, hiszen ezzel a lépéssel sikerülne a veszteségből legalább némi pluszt behozni az önkormányzat kasszájába.

Hutter József OKSB elnök, érthetetlen okokból viszont ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is a Nonprofit Kft. üzemeltesse a sportcentrumot, és keressenek más jogi megoldást a beruházás megvalósulására, bár erre érdemi javaslatot nem tudott tenni.

Paulovics Géza polgármester pedig kevesellte a tervezetben szereplő bérleti díjat, a pályázati biztosítékot és az 1 havi kaucióval sem értett egyet. Igyekezett minden apró dologba belekötni a saját előterjesztésében. Sőt kiemelte, csak azért tárgyalhatják a bizottságok ezt a témát, mert ő napirendre vette, illetve ragaszkodik hozzá, hogy piaci alapon adják bérbe a sportcentrumot. Dr. Szabó István erre a kijelentésre, csak annyit kérdezett: a szolgálati lakásokat is piaci alapon adjuk-e ki?

A kérdés után elszabadultak az indulatok. Paulovics Géza olyan hangnemben kezdett el beszélni, amelyre dr. Szabó István nem tehetett mást, minthogy megvonta a szót a polgármestertől, aki ezt követően sem hagyta abba a folyamatos beszédet, ezért az elnök úr szünetet rendelt el.

Az ülés a pár perces kényszer pihenőt követően folytatódott. Az ülésen az is kiderült, hogy a focipálya két helyrajzi számon helyezkedik el, az egyik pedig még legelő besorolás alatt áll, ezért azt javasolta dr. Szabó István, hogy ezt a régi hibát mielőbb orvosolják, mire Paulovics Géza úgy reagált: a műszaki osztálynak ennél sokkal fontosabb teendői vannak, majd arrogáns stílusban hozzá tette:

Leszarom a focipályát, oké? Ha nem tetszik valami, ki lehet menni”.

Végül abban egyeztek meg a bizottságok, hogy felkérik a polgármestert a pályázat átdolgozására, és egy rendkívüli közös ülésen ismételten tárgyalják az ügyet a bizottságok.

Függetlenül attól, hogy melyik mogyoródi sportszervezetben, a KSK-ban vagy az FC-ben futballoznak a fiatalok, ez a fejlesztés mindenek előtt az ő érdeküket szolgálná.

A kérdés azonban továbbra is áll: miért akadályozza a testületi többség, élén a polgármesterrel ezt a nagyszabású beruházást? Talán azért, mert semmilyen üzleti érdekük nem fűződik hozzá, és akkor már az sem számít, ami Mogyoródnak fontos? Kinek az érdekében szavaz nemmel a Sportbizottság elnöke erre a kiemelkedő fejlesztésre?