Kezdőlap Álláspont Látszat felmérés?

Látszat felmérés?

516
0
Fotó: internet

Az önkormányzat honlapján közzétettek az új művelődési házra vonatkozó 4 beérkező ötletpályázatból 3-at, amelyek értékelését egy kulturális kérdőívbe ágyazták. Szerkesztőségünk is kitölthette a kérdőívet, majd meglepődve tapasztaltuk, hogy nem láttuk a végén a szavazatok eddigi részeredményét, illetve ezt követően akár még egyszer, vagy ahányszor csak kedvünk lett volna, kitölthettük volna a kérdőívet. (Erre felhívják a figyelmet ugyan, de a végeredmény szempontjából ez teljesen mindegy.)

Joggal merül fel a felmérés valódisága, és bár minden adat és eredmény bármikor manipulálható, mégsem értjük, miért nincs szabályozva a felmérés, vagy legalább azon része, hogy többször ne lehessen kitölteni a kérdőívet. Ehhez nem is kell különösebb programozó zseninek lenni, hiszen több közösségi portálon is létre lehet hozni szavazást, ahol ha egyszer már szavaztam, többször nem engedi a rendszer, illetve látható az aktuális állás.

Az ötletpályázat margójára

A Gazdasági és Településfejlesztési Bizottság (GTB) áprilisi rendes ülésén le kellett venni a napirendi pontok közül a pályázatok elbírálását, mert kiderült, hogy Kapitány Attila alpolgármester email-en a GTB tagok számára csak a 3-fős bíráló bizottság (amelynek tagja többek között Kapitány Attila és Hutter József) által kiválasztott 1. helyezett tervét küldte meg. Ebből jól látszik, hogy a Kapitány Attila által vezetett „civil üzleti kör” választottja már megvan. Ráadásul az áprilisi rendes testületi ülést megelőző rendkívüli GTB ülés napirendi pontjai közül ismételten le kellett venni a napirendi pontok közül a témát, tehát az ügy csak tovább húzódik.

Van egy erős tippünk, hogy a lakossági felmérésben a Kapitány Attila és Hutter József által preferált 1-es koncepciót hozzák majd ki nyertesnek, de ne legyen igazunk.

Mindazonáltal teljesen mindegy, hogy melyik koncepció nyeri el Kapitány alpolgármester vagy a lakosság tetszését, hiszen a költségvetésből is jól látszik, a beruházás anyagi fedezete nem megoldott. Maga a tervdokumentáció 12 millió forintos kiadása a költségvetés szerint várólistán van, és csak akkor valósulhat meg, ha sikerül ingatlant értékesíteni. Marad egyelőre a pinceverzió.