Kezdőlap Álláspont Kapitány Attila vs igazság

Kapitány Attila vs igazság

753
0

Kapitány Attila Kérdőjelek című írásunkhoz azt kommentelte hozzá, hogy a lakosokat érintő mogyoródi helyi adók a környékbeli települések átlaga alatt van. Utánanéztünk a környéken lévő települések lakosságot érintő helyi adók mértékének, és az azt mutatja, hogy Kapitány Attila valótlant állított kommentjében, mert valójában a mogyoródiak fizetik a legmagasabb adót.

Kapitány Attila az alábbi kommentet írta helyi adók vonatkozásában:

”…Az aránytalanul magas helyi adó kérdése pedig szintén méltatlan kritika, mert vizsgáltuk a környék hasonló, helyi lakosokat terhelő befizetéseket és ezen átlag alatti a községünkben lévő.”

A települések helyi adóit meg lehet találni minden település honlapján, így megnéztük Fót, Szada, Gödöllő, Veresegyház, Őrbottyán és Dunakeszi építmény-, telek- és kommunális adójának belterületi lakásokra vonatkozó mértékét, és egy 120m² alapterületű ingatlanra kiszámoltuk hol mennyit kell fizetni.

A fenti adatok egyértelműen mutatják, hogy a környező településekhez képest a mogyoródiak több esetben 2-3 szoros mértékű adó fizetésére vannak kötelezve.
Kapitány Attila azt is állítja a kommentben, hogy megvizsgálták a környék hasonló, helyi lakosokat terhelő befizetéseket, és így jutottak arra a valótlan következtetésre, hogy Mogyoródé átlag alatti. A diagram jól mutatja, hogy nemhogy nem átlag alatti, hanem a legmagasabb adó Mogyoródon terheli a lakosságot.

Vajon a hitelfelvétellel kapcsolatban is ilyen körültekintően jártak el? Félve kérdezzük, hogy a 60 milliós évi törlesztést is ugyanígy vizsgálták meg?