Kezdőlap Álláspont FOLYTATÓDNAK A SZABÁLYTALANSÁGOK

FOLYTATÓDNAK A SZABÁLYTALANSÁGOK

1782
0

Feltételezhetően indokolatlanul és szabálytalanul összehívott rendkívüli testületi ülés keretein belül szavaztatta meg Paulovics Géza a Szentjakab parkfalu melletti terület átminősítését.

Még az ünnepek előtt összeült a testület, hogy az aktuális kérdésekben döntéseket hozzon Mogyoród életével kapcsolatban.

Az “üzleti kör” számára a baj csak az volt, hogy Hutter József képviselő nem tudott részt venni a reggel 9-kor kezdődő rendes testületi ülésen, így a Paulovics Géza polgármester számára fontos döntés, mint a Szentjakab parkfalu melletti terület átminősítése 4 igen 4 nem szavazattal nem ment át.

A polgármestert ez annyira felbőszítette, hogy dél körül, a napirendi pontok tárgyalása közben egyszer csak berekesztette az ülést.

Kurfis László képviselő portálunknak úgy nyilatkozott: 12 óra 28 perckor kapta meg sms-ben az értesítőt, hogy még ugyanazon a napon (dec. 20-án) 17óra 20 percre Paulovics Géza RENDKÍVÜLI ÜLÉST hívott össze.

Ezen a testületin már Hutter József is részt tudott venni, azaz megnyílt a pálya az „üzleti kör” 5 képviselője előtt. A délelőtt meghiúsult határozat, így már délutánra meg is született.

Ez nagyjából azt jelenti, hogy a terület olyan minősítést kap, amely már lehetővé teszi a telekkialakításokat, és nagy területen (~10Ha-on) kerül sor fakivágásra Mogyoródon. Az erdészeti hatóság pedig nagy valószínűséggel kijelöli majd a helyet a csereerdő számára.

Nem mellesleg a terület, amelyről szó van legnagyobb részt a volt képviselő, Kurfis László (tüzépes) tulajdonát képezi, de a polgármester édesanyja is rendelkezik ezen a területen földtulajdonnal, így Paulovics Géza is érintett. (!) Érdekes még, hogy ezt a reggeli ülésen nem jelentette be, azonban a délutáni rendkívüli ülésen, ahol tudhatta, úgysem kerül kizárásra, már jelezte.

A fideszes képviselők bejelentették, jogorvoslattal fognak élni, mert szerintük a délutáni rendkívüli ülés szabálytalanul és indokolatlanul lett összehívva.

A terület átminősítése miatt nem csak a fideszes képviselők aggódnak, hanem a mogyoródi lakosok is, akik úgy érzik a fejük felett dönt a Képviselő-testület egy része, és nem a lakosság érdekeit képviselik, sőt még a véleményüket sem kérik ki az ügyben.

Csomaszné Benne Gabriella mogyoródi lakos ezért január 3-án levelet intézett Paulovics Gézához, amelyet engedélyével közzé teszünk:

Tisztelt Polgármester Úr!

a 0155. hrsz.-ra vonatkozó 172. sz. és 384. sz. előterjesztésekkel kapcsolatban Szentjakab Parkfaluban élő mogyoródi lakosként tiltakozom a fenti hrsz. számú véderdő terület átminősítése és a területen 31 db. építési telek kialakítása ellen,

mert ezzel az újabb beépítéssel lakókörnyezetünk természeti jellege tovább csökken.  A benzinkút felé eső területek beépítése is jelentős érdeksérelemmel jár a Szentjakab Parkfalu telektulajdonosai számára, a véderdő átminősítése és beépítése további jelentős veszteséget okoz az itt élőknek. G. László, a 0155. hrsz. fejlesztője és a Tisztelt Önkormányzat amúgy is sok kárt okozott már a parkfaluban levő zöldterület minősítésű erdő kivágásával, és építési területté átminősítésével.

Mivel Mogyoród Önkormányzat honlapján sajnos nem találtam meg a képviselők e-mail címét, kérem, hogy a Képviselő-testület tagjait legyen szíves a tiltakozásomról tájékoztatni.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a Szentjakab Parkfalu körül fekvő területekkel kapcsolatban kérjék ki, és vegyék fokozottan figyelembe az itt élő lakosság véleményét és érdekeit, mivel ez a terület kívül esik a nagyközségben élő lakosság érdeklődési körén, szerintem szükséges a gyakoribb egyeztetés a parkfalu lakóival a problémák elkerülése érdekében.

Várom szíves állásfoglalásukat

Üdvözlettel:

Csomaszné Bene Gabriella

Levelére ez idáig nem kapott választ Paulovics Gézától.