Kezdőlap Hírek Folytatódik a vakrepülés Mogyoródon

Folytatódik a vakrepülés Mogyoródon

1147
0

A falu régi új polgármestere továbbra is egyoldalúan gondolkodik a demokrácia szabályairól. A múlt heti alakuló ülésen a képviselők letették esküjüket, és Paulovics Géza javaslatára egyetlen bizottság alakult, a Pénzügyi Bizottság.

Dr. Szabó István az önkormányzati törvényre hivatkozva jogszerűtlennek tartotta, hogy a polgármester csak egy bizottságot kíván létrehozni.

Kurfis László képviselő pedig jelezte: nem tudja elfogadni a Szervezeti és Működési Szabályzatot, mert annak utolsó változatát a helyszínen kapta kézhez, ezért nem volt elég idő az átolvasására. Továbbá elmondta, hogy a polgármester által javasolt bizottság összetétele nem tükrözi a választási eredményt, nagyon egyoldalúra sikerült.

Kurucz Péter képviselő elmondta, sajnálja, hogy csak pénzben tud gondolkodni a képviselői többség és olyan emberi értékeket, amelyek a mogyoródi oktatásban, kultúrában és sportban megjelennek nem támogatják azzal, hogy külön bizottság foglalkozzon ezekkel a területekkel.

Az eredetileg 7 főre tervezett bizottságból Dr. Szabó István és Dr. Hézinger Lajos kilépett.

Az 5 fős Pénzügyi Bizottság tagjai közül csak 3 fő képviselő: Kamarás Zsuzsanna elnök, Hutter József és Babják Gábor.

Külsős tagokként, a volt képviselő Dr. Varga A. Tamás és az elmúlt ciklusban is külsős tagkánt szereplő, bukott pénzügyi irodavezető Hrágyel József Istvánné hozza majd a döntéseket.

A képviselők 5:4 arányban Trabalka Szilviát választották alpolgármesternek, így egyértelmű, hogy Kapitány Attila szelleme tovább kísért a mogyoródi Hivatalban, hiszen mint ismeretes igen „közeli” kapcsolatban állnak.