Kezdőlap Hírek FOLYTATÓDIK A BOTRÁNY

FOLYTATÓDIK A BOTRÁNY

655
0

Paulovics Géza polgármester kihasználva a járványügyi rendkívüli jogrendet, önhatalmúlag felmentette a munkavégzés alól a Mogyoród Településüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Juhász Lászlót, aki viszont sem a felfüggesztés módjával, sem a stílusával nem ért egyet.

A Rendkívüli Polgármesteri Határozatot Juhász László, a polgármesterhez írt válaszlevelében jogellenesnek minősítette, és mint olyat, érvénytelennek tekinti.

A kulcsokat kedden (január 12-én) az ügyvezető átadta Ifj. Kiss Lajos helyettes számára. Az átadás-átvételi procedúra nem volt zökkenőmentes. Juhász László írásában úgy fogalmazott, hogy már napok óta zaklatta és nyomás alá helyezte Paulovics Géza, aki mindezen felül kijelentette, hogy az irodába az „Ő tudta és belegyezése nélkül be ne tegye a lábát” Juhász Lászó.

A „felfüggesztett” ügyvezető ezért úgy döntött, január végéig szabadságot vesz ki, de február 1-jén a megszokott rend szerint újra munkába áll. Levelében jelezte, sürgős ügyben telefonon munkatársai rendelkezésére áll, a polgármestert viszont arra kérte, hogy szabadsága alatt hagyjon fel a „jogot átértelmező” ötleteivel irányába és ne zaklassa.

Az inzultusról és az őt ért polgármesteri nyomásról az ügyvezető beszámolt a Testületnek írt levelében is, valamint kijelentette, nem mond le tisztségéről, és reméli a képviselőkkel való együttműködése továbbra is megmarad:

„Végezetül annyit tennék hozzá, hogy nagyon jó csapatot ismertem meg, jó lenne ezt egyben tartani (1 apró módosítással)! Ha egyszer lezárulnak a kissé megdöbbentő ügyecskék és pitiáner, csapkodó, falusi kocsmák hangulatát idéző bemondogatások és egyéni performance-ek …akkor végre talán lesz idő építő és jövőt formáló együttműködésre is. Na ez a hit tartja bennem a lelket…” – olvasható Juhász László Képviselő-testületnek írt levelében.

Melléklet:

  1. Rendkívüli Polgármesteri Határozat katt ide
  2. Válaszlevél a felfüggesztésre katt ide
  3. Ügyvezető level a KT-nak katt ide