Kezdőlap Álláspont Földspekuláció

Földspekuláció

1019
0

Paulovics Géza egy 2017-ben lejárt, téves (vagy szándékosan átírt) határozattal – amelyről még a képviselők sem tudtak – indította el 2019 áprilisában a Berektető belterületbe vonását a földhivatalnál. Az intézkedés amellett, hogy szabálytalan és etikátlan, valószínűsíthetően földspekulációra alkalmas, illetve tovább súlyosbítja az ügyet, hogy a polgármester – édesanyja által – közvetlenül érintett a terület átminősítésében, ezért felmerülhet a korrupció gyanúja is.

A jegyző asszony a tudomására jutást követően azonnal megtette törvényességi észrevételét:

A belterületbe vonási eljárás térítésmentes biztosítása, az addig befizetett ügyfelekre vonatkozóan diszkriminációt eredményez, ami később a perek indításának lehetőségét is felvetheti, azaz akik eddig fizettek követeléssel élhetnek az Önkormányzat felé, tekintettel arra, hogy különbségtételre érdemi indokot nem lehet felhozni, illetve arról nem döntött a képviselő-testület. Az ügyirat vizsgálata során megállapításra került még, hogy a Földhivatali határozatban hivatkozott 2019. április 14. napján kelt kérelem nincs is benne, Hivatali iktató számmal nem rendelkezik, vagyis a hivatali – hivatalos – ügyvitelen kívül került benyújtásra.

A fentiek miatt kérem T. Polgármester Urat, hogy az üggyel kapcsolatban a Képviselő-testületet annak soron következő rendes testületi ülésén szíveskedjen tájékoztatni, hogy a Berektető ügyében a belterületbe vonás földhivatali átvezetése megtörtént. Továbbá a T. Képviselő-testület teljes körű tájékoztatást kapjon, a további lépésekről, ugyanis a jegyzőnek „ha jogszabálysértést észlel” az észleléssel beáll a jelzési kötelezettsége az Mötv. 81. § (1) bekezdése alapján. A törvény nem bízza a jegyző belátására, mérlegelésére a törvényességi észrevétel megtételét.

Május 24-én egy rendkívüli, és informálisnak nevezhető (se jegyzőkönyv, se hangfelvétel) GTB ülésen a polgármester idegesen kijelentette: ha emiatt az ügy miatt bukni fog, akkor vele buknak az általa vezetett „üzleti kör” képviselői is.

Ha én berakom a biciklikerékbe a szögvasat, akkor megállnak az ügyeitek

– mondta magából kikelve a polgármester, aki név szerint rá is mutatott az érintettekre, akinek megakadnak a dolgai, ha ő úgy akarja: Varga A. Tamás, Kapitány Attila, Hutter József. Azt nem tudjuk milyen ügyekre gondolt, de ezek szerint lennének titkos üzleti megállapodások a háttérben? Közölte, hogy ő elmegy szabadságra, és csak a választásokra tér vissza. A május 29-i rendes testületi ülésen Paulovics Géza nem vett részt, így nem is tett eleget a jegyző asszony kérésének.

Kívülről úgy tűnik, Paulovics Géza pánikba esett a feltehető „súlyos tévedés” kapcsán és nagyon zsarolás szagú volt amit odavetett társainak, ha nem segítik ki őt szorult helyzetéből.

Folytatjuk…