Kezdőlap Hírek Évi ~4 millió Paulovicsné cégének

Évi ~4 millió Paulovicsné cégének

1043
0
Fotó: internet

Mogyoród Önkormányzata évi ~4 millió forintot fizet a Paulovics Géza felesége tulajdonában álló Nebuló Papíráruház Kft-nek azért, hogy a lebontott művelődési ház berendezéseit és kellékeit tárolja.

A művelődési házat a bontási munkálatok megkezdése érdekében mielőbb ki kellett költöztetni, arra azonban nem volt lehetőség, hogy a művelődési ház minden berendezése és kelléke is a jelenlegi pince épületben kerüljön elhelyezésre, ezért más raktározási megoldást kellett keresni. Ehhez ajánlotta fel a Best Paper Kft. az Arany János utcai épületét, így egy évre ~4 millió forintot kapott volna a tárolásért. Sikerült kijogászkodni azt is, hogy ne legyen emiatt összeférhetetlenség, hiszen Paulovics Géza a megválasztását követően lemondott a cég ügyvezetői posztjáról testvére, Paulovics Attila javára. Mellékszál a történetben, hogy a cég azóta jelentősen összezsugorodott, sőt 2018. májusától felszámolás alatt áll. Valószínűleg pont ezért nem is akarta Paulovics Géza, hogy a Best Paper-nek kerüljön kifizetésre ez az összeg, hiszen valószínűsíthetően a felszámoló cég azonnal lefoglalta volna a befolyt összeget a cég felhalmozott tartozásának kiegyenlítésére.

Ez azonban nem jelentett problémát, hiszen a Paulovics Géza felesége által tulajdonolt cég, a Nebuló Papíráruház Kft. (amely nem mellékesen 2014-ben lett alapítva) szintén adott be árajánlatot kb. ugyanebben az árfekvésben. A beérkezett árajánlatok közül pedig a Nebuló Kft-é volt a legelőnyösebb, így Mogyoród Önkormányzata azóta havonta bruttó 335.280 Ft-ot fizet ki a Kft-nek, egyszóval ez az összeg a Paulovics család bevételeit növeli.

További összefonódás az ügyben, hogy a Best Paper Kft. és a Nebuló Kft. székhelye megegyezik: 2146 Mogyoród, Arany J. u. 3/a.

Fény derült arra is, hogy a COOP, az áruháztól bérelt pincéért, ahol jelenleg a mogyoródi kulturális élet zajlik, és amelyet a bolt akár a saját termékei raktározására is használhatna, a falutól mindösszesen 38.100,-Ft-ot kér, míg Paulovics Géza érdekeltségébe a könyvtár és a művelődési ház ingóságainak tárolásáért havi 335.280,-Ft-ot kell fizetni. A fenti számokból úgy tűnik a COOP áruház volt olyan nagyvonalú, és kevésbé piaci alapon számolta ki a bérleti díjat, ezzel szemben a polgármester feleségének cége ragaszkodott a piaci alapú bérleti díj kiszabásához.