Kezdőlap Álláspont CSAPNIVALÓ KARMESTER

CSAPNIVALÓ KARMESTER

663
0

Paulovics Géza cégvezetőként és polgármesterként is leszerepelt

„Egy vállalkozó polgármesterként sokkal többet tud nyújtani, mert más a szemlélete, van vezetői tapasztalata. Megtanult felelősséggel dönteni, hiszen sajátját kockáztatta. A mai világban ez nagyon fontos a jó döntések meghozatalában. A polgármester egy jó karmester szerepét tölti be és a zenészek a képviselők. És egy zenekar akkor jó, ha jó a karmester” ezt maga Paulovics Géza nyilatkozta még 2014-ben, polgármestersége kezdetén egy meglehetősen alákérdezős interjúban.

Ma már aligha csillogtatná szónoki tehetségét ilyen „kifinomult” párhuzamokkal a vállalkozó szemléletű polgármester, hiszen cége, a Best Paper Kft . pár évig tartó mélyrepülés után beleállt a földbe, és jelenleg felszámolás alatt áll. Sajátja vagy sem, úgy tűnik, végül mégsem sikerült kellő felelősséggel döntéseket hoznia. De ha már lúd, legyen kövér, folytassuk Paulovics Géza szellemes hasonlatát, hiszen a település élén sem bizonyult egy Leonard Bernsteinnek. Vezénylése nyomán egyre másra hamisan játszik a zenekar, mivel a karmester leginkább saját üzleti körének játszik.

LEFELE A LEJTŐN

A Best Paper Kft .-t 1996-ban alapították meg Paulovicsék. A papírtekercsek gyártásával és pénztárgép-tekercsek kiszerelésével foglalkozó családi vállalkozás eleinte szép hasznot termelt. Tartott ez egészen addig, amíg élt Paulovics édesapja. Addig ugyanis ő birtokolta a cég 73,33 százalékát, a ifjabbik Paulovics Gézának csak 10 százalék volt a részesedése. Eddig a cég növekvő pályán futott, bevétele meghaladta az 1 milliárd forintot.

Miután 2013-ban a jelenlegi polgármesterünk megörökölt édesapja után 36,66 százalékot, és így összesen a cég 46,66 százaléka az ő kezébe került, elindult a mélyrepülés. Már ebben az évben (2013) végrehajtást rendelt el ellenük az adóhatóság, majd a NAV-eljárások innentől kezdve folyamatosak lettek.

Adódtak más bajok is: a cég bevételei folyamatosan estek. 2016-ra a bevétel már nem érte el a 400 millió forintot, azaz a harmadára sikerült csökkenteniük. A rövid lejáratú kötelezettségeik (azaz az éven belül kifizetendő tartozásaik) viszont elérték a 300 millió forintot. Nem csoda, hogy 2017-ben már valamely partnerük kezdeményezte a felszámolási eljárás megindítását, ami végül 2018-ban el is kezdődött. Itt olyasmit is rebesgetnek, – bár ezt nem állíthatjuk csak hírből – hogy egy befektetői kört is átvert a háttérben, ami további feszültségeket generált Paulovics körül. Egy nevét elhallgatni kívánó forrásunk szerint mindig simlisen intézte ügyeit Géza.

Ha a fele igaz beveszik” állítólag ez az irányító elve a mi polgármesterünknek.

Ezen nem is csodálkozunk, hiszen már tapasztalhattuk, hogy ugyanezen ars poetica alapján vezeti Mogyoródot is.