Kezdőlap Álláspont Bukottak listáján Paulovics

Bukottak listáján Paulovics

787
0

A bukott ellenzéki politikus, Márki-Zay Péter (MZP) haldokló szervezetének listáján ott virít Paulovics Géza neve. Annak sincs nyoma, hogy Márki-Zay minek fejében vonta be patronáltjai körébe, ám úgy tűnik, hogy a polgármestert különösebben nem zavarja az „illusztris” ellenzéki társaság.

Márki-Zay neve tavaly lett országosan ismert, miután megnyerte a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást. Az ellenzéki média ezután gyorsan messiást faragott belőle, főleg azután lett felkapott, hogy a teljes ellenzék nagyot bukott az áprilisi választásokon. A hódmezővásárhelyi polgármester csillaga ekkor gyorsan felívelt, a dicsőség pedig annyira a fejébe szállt, hogy kevésnek érezte a városvezetői tisztséget és be akart vágodni az országos politikába. Jól tudta, hogy mit várnak tőle, sietett is kinyilatkoztatni, hogy megtalálta az Orbán rezsim megbuktatásának eszközét. Ez lett volna az általa gründolt Mindenki Magyarországa Mozgalom, amely azt tűzte ki célul, hogy a lehető legtöbb településen találjanak egy jelöltet akit el indíthatnak.

A szervezetben MZP összegyűjtötte az összes bukott vagy kirúgott politikust, akit csak el tudott érni Hadházy Ákostól Lukácsi Katalinon át Kész Zoltánig, majd terjeszkedni kezdtek, amit akkor még lelkes ovációval fogadott a balliberális média. A polgármesterek verbuválása már nem ment ilyen olajozottan. Csatlakozott ugyan hozzájuk számos bukott településvezető, és a futottak még kategóriába tartozó politikus – például a botrányba keveredett sümegi polgármesterjelölt. Ezen a listán szerepel Paulovics Géza neve is.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MiMaMo) nem tűnik egy sikergyanús formációnak. Hónapok óta mást sem hallani, minthogy sorban lépnek le a vezetőik. Így tett Márki-Zay unokatestvére, Hadházy Ákos, az ex-LMP-s Ábrahám Júlia, vagy a korábbi botrányhős polgármester, Lakatos Béla, ahogy a nagy nehezen összetoborzott polgármesterek is egyre kínosabbnak érzik a MiMaMo-t és sorban hagyják faképnél az ernyőszervezet. Paulovics Géza neve még mindig szerepel a kétes hírű listán, pedig akiket zavart az illusztris társaság, már régen kikövetelték, hogy töröljék nevüket, ami arra enged következtetni, Mogyoród polgármestere valamiféle haszon reményében magától jelentkezett.

Eközben Márki-Zay Péter is a teljes összeomlással néz farkaszszemet komédiába illő bukdácsolásának és bicskanyitogató hazugságainak köszönhetően. Tavasszal még úgy tűnt, magasan áll a csillaga, a média ellenzéki fele úton-útfélen azt híresztelte, hogy Orbán Viktor amerikai látogatásával párhuzamosan Márki- Zayt és kész Zoltánt is meghívta az amerikai külügy. Posztolta is bőszen az amerikai fotókat, csakhogy hamarosan kiderült, valójában semmilyen hivatalos meghívás nem történt, mindössze néhány Soroshoz köthető civil szervezettel találkoztak az USA-ban, a lelepleződés után pedig a fél ország rajtuk röhögött.

Az már kevésbé vicces, hogy polgármesterként is megbukott, részben azért mert országos szereplései miatt elhanyagolta a városvezetést. Az sem növelte népszerűségét, hogy egy olasz cég hulladéklerakó helyévé tette városát. Végül szerencsétlen nyilatkozatainak köszönhetően az ellenzéki közvélemény támogatásának jó részét is elbukta, pedig rájuk alapozta kérészéletű karrierjét.

Mára már mindenki számára kirajzolódott, hogy Márki-Zay egy elvtelen, a hatalomért bármire képes megélhetési politikus, és amennyiben az ilyenek lehetőséget kapnak, az első adandó alkalommal elárulják és kiszolgáltatják az országot. MZP mögött felsorakozott a teljes ellenzék, DK, MSZP, Jobbik, Momentum. Alkalmatlanok arra, hogy egy közösséget vezessenek, csak a hatalom megszerzése a céljuk.

Leszögezhetjük, hogy MZP listáján szerepelni ma már majdnem akkora szégyen, mint egy körözési listán…