Kezdőlap Álláspont BEINDULT A DARÁLÓ

BEINDULT A DARÁLÓ

1598
0

Az új testület megalakulását követően úgy döntött, megválik Dr. Moldván Tünde jegyző asszonytól, aki 2013 óta látta el a törvényességi feladatokat a hivatalban. Az önkormányzat honlapjára már tegnap fel is került a jegyzői álláspályázat, amelyben az szerepel, hogy a nyertes már december 1-jétől megkezdheti a munkát.

Információk szerint a gyors menesztés háttérében a Berektető szabálytalan belterületbe vonásának ügye állhat, hiszen, amikor a jegyző asszony számára fény derült a törvénytelenségre, azonnal jelezte a testület és polgármester felé is. Az ügy később odáig fajult, hogy Paulovics Géza a jegyző asszonyt tette felelőssé saját, szabálytalan eljárásáért.

Ezért most mennie kell, hiszen volt egy ember a hivatalban, aki nem úgy ugrált, ahogy a polgármester fütyült.

Az alakuló ülésen Paulovics Géza egyetlenegy bizottságot hozott létre. Ugyan a 7 fősre tervezett bizottságban 2 fő (ellenzékben lévő) lokálpatrióta-fideszes képviselőnek ajánlott helyet, de az 5 „civil üzleti kör” érdekeit szolgáló taggal szemben valójában „csak bojtok lettek volna a sapkán”. Ebben a munkában Dr. Hézinger Lajos, és Dr. Szabó István nem tud részt venni, így nem kerültek be a bizottságba.

Nincs megállás!

A mai napon az önkormányzat által ismét kiírásra került a hosszúdűlői ingatlanértékesítési pályázat, amely leginkább a hatalomba visszamentett Dr. Varga A. Tamás érdekeit szolgálja.

Ezzel szemben az új egészségház még mindig nem készült el, és továbbra is több 10 millió forint hiányzik a befejezéshez. Az utak aszfaltozásai leálltak, és közben égető feladattá válik a 2020-as költségvetés kidolgozása egy lassan elfogyó maradvány érték mellett.